Posilňovanie identity Slovače

BRATISLAVA – Dve slovenské spoločnosti – Medical Group SK a Penta Enterprises Ltd. – sídlia v Belize v rovnakej chalúpke. Podľa poslanca Daniela Lipšica (nezaradený) je to dôkaz, že údajná dohoda premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka týkajúca sa zdravotníctva, ktorú vraj uzatvorili podľa spisu Gorila, stále platí. V Medical Group v minulosti ešte pred vstupom do politiky pôsobil predseda NR SR Pavol Paška (Smer-SD).

„Schránková firma, cez ktorú je vlastnená Medical Group na Belize, sídli v Belize City v malej chalúpke. Tam teda sídli firma Medical Group SK. V rovnakej chalúpke má sídlo ešte aj Penta Enterprises Ltd. Kruh sa uzavrel,“ povedal Lipšic. Opozičný politik tu opätovne zacitoval z údajného spisu Gorila, v ktorom sa hovorí, že „pre Pentu je zdravotníctvo kľúčová vec a chce v ňom podnikať s primeranou maržou. Fico hovorí, že Haščák môže s Paškom dlhodobo počítať“.

Podľa vyjadrenia filozofa Mgr. Pavla Pašku ide opätovne o zneužitie informácií a vytrhávanie vecí z kontextu. „Aké typické pre zahraničím platených novinárov,“ rozhorčil sa opodstatnene populárny Košičan. „Pri vyberaní adresy sme prihliadali na tradície slovenského obrodenia a súčasnej politickej kultúry. Po samoúnose, samozbití a samopodpálení nám z toho vyšla SamoChalúpka. Novinári nech sa starajú radšej o Uhliarika. Dnes som ho napríklad videl krivo parkovať,“ rozčertil sa filozof Mgr. Paška.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *