Nádej pre pravicu

Po trieštivom období pravice sa na tejto strane politického spektra, zdá sa, blýska na lepšie časy. Zaregistrovaním strany Skok Juraja Miškova sa prirodzená kryštalizácia ukončila a čaká sa na zjednocovací proces. Nový projekt stredopravých strán by sa mal v blízkej budúcnosti konštituovať ako SPS – Strana predsedov Slovenska.

Zvláštnosťou strany bude nelimitovaný počet predsedov, ráta sa s ich tzv. paralelnou rotáciou, čo v jednoduchosti znamená to, že predsednícka funkcia rotuje podľa dohodnutého kľúča všetkými predsedami na dohodnuté obdobie, pričom aj predseda, ktorý v tej-onej chvíli nie je rotujúcim predsedom, sa môže za predsedu považovať a môže ako predseda konať. Aktuálny rotujúci predseda pritom nemá štatút predsedu predsedov ani nadpredsedu, ale ostáva predsedom rovným ostatným predsedom.

Týmto by sa mala eliminovať svárlivosť a nevraživosť nepredsedov voči predsedom. Prvými predsedami Strany predsedov Slovenska by mali byť Matovič, Lipšic, Hlina, Miškov, Frešo, Matej, Novotný, Babitzová, Sulík a iní. Členstvo vážne zvažuje aj Beblavý, lebo vidina predsedníckej stoličky v Sieti je zatienená figúrou Procházku. Či medzi Predsedov pripustia aj Drobu, ukáže čas.

SV

 

Jeden názor na “Nádej pre pravicu

  1. Asociácia prišla ..“Občania, ktorí ešte nie sú ministrami, nech sa hlásia u súdruha Žinčicu“…:)))

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *