Viaczložkový plat

BRATISLAVA – Predsedovi Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marianovi Kotlebovi hrozí za porušenie ústavného zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov nielen pokuta do výšky 18 platov, ale aj zánik mandátu predsedu kraja.

V reakcii na podnety poslanca Národnej rady SR Miroslava Beblavého to dnes uviedla predsedníčka poslaneckého klubu Smer-SD – KDH v Zastupiteľstve BBSK Ľubica Laššáková s tým, že vychádza z paragrafu 17, odsek 1 písmeno i) zákona o samospráve vyšších územných celkov.

Beblavý dnes informoval, že Zastupiteľstvu BBSK podal dva podnety na predsedu BBSK Kotlebu pre porušenie ústavného zákona. Prvý sa týka finančných darov, ktoré Kotlebovi posielajú na jeho účet aj zamestnanci BBSK, čo v decembri potvrdil sám Kotleba. Podľa Beblavého za to Kotlebovi hrozí pokuta vo výške 12 mesačných platov. Druhý sa týka Kotlebovho prevádzkovania živnosti aj vo funkcii predsedu BBSK, za čo mu podľa Beblavého hrozí pokuta vo výške šiestich platov.

Či sa prípadný trest 12-násobku týka aj zmienených častí platov (finančných darov), ktoré boli nútení zasielať Kotlebovi zamestnanci BBSK, nevedno. Mimo záznamník nám ale potvrdili, že dúfajú, že nie.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *