Odpočúvaj v pokoji

BRATISLAVA – Slovenská národná strana protestuje proti rozhodnutiu primátora Bratislavy Iva Nesrovnala neumožniť pohreb spisovateľa Drahoslava Machalu v dolnej časti bratislavského cintorína Slávičie údolie.

„Smútočné zhromaždenie bolo pobúrené rozhodnutím primátora mesta Bratislava, ktorý nepovolil pochovanie zosnulého v dolnom sektore bratislavského cintorína v Slávičom údolí s odôvodnením, že nejde o významnú osobnosť Slovenska a že vraj menovaný bol kontroverzný,“ vyhlásil podpredseda SNS Anton Hrnko s tým, že s takýmto rozhodnutím sa jeho strana „nikdy nezmieri“.

SNS upozorňuje slovenskú a najmä bratislavskú verejnosť, že v priebehu krátkeho času je to už druhé svojvoľné a neospravedlniteľné rozhodnutie novozvoleného bratislavského primátora. Predtým si podľa zástupcov strany nedal žinčicu na privítanie nového roka 2015. „Tým dáva najavo, že na svoj úrad nedorástol, že si neváži slovenskú štátnosť a ani ľudí, ktorí sa o ňu zaslúžili,“ vyhlásil Hrnko na margo Nesrovnalovho rozhodnutia nepovoliť Machalovi pohreb v dolnom sektore cintorína.

Podľa Hrnka by si Machala zaslúžil byť pochovaný na cintoríne v Slávičom údolí v sektore Správy ŠtB Bratislava, sekcia Boj s vnútorným a vonkajším nepriateľom.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *