Úspechy bezpečnostných zložiek

BRATISLAVA – Slovenská informačná služba (SIS) úzko spolupracuje s bezpečnostnými zložkami na prípade vo štvrtok zadržaného 32-ročného muža pôvodom z Čečenska – Hamzata Sh., ktorý je v Ruskej federácii (RF) podozrivý z terorizmu. Zároveň SIS aktuálne vníma zvýšené riziko teroristického ohrozenia najmä zo strany tzv. osamelých vlkov.

 Uviedol to hovorca SIS Branislav Zvara. „Naša spravodajská služba v spolupráci s ostatnými bezpečnostnými zložkami vykonáva potrebné spravodajské opatrenia na ochranu bezpečnosti našich občanov pred terorizmom, aktuálne sú vzhľadom na zvýšenú hrozbu teroristických útokov v Európe prijímané v podstatne vyššej miere,“ uviedol Zvara. O podrobnostiach však SIS prirodzene informovať nemôže, aby nedošlo k prípadnému zmareniu, ako aj prezradeniu operatívnych činností a k možnému ohrozeniu bezpečnosti, ako povedal aj pre SV.

 SIS a PZ SR sa v ostatnom čase mimoriadne darí, skraja roka obe inštitúcie zaknihovali niekoľko pozoruhodných úspechov. Absolútnym vrcholom ich ukážkovej elitnej spolupráce bol bezproblémový priebeh Plesu v Opere.

Je to vec, na ktorú sme mimoriadne hrdí, nebolo to vždy jednoduché,“ uviedol Zvara. „Ale nezaháľame. Už teraz pripravujeme tím na Ples 2016.“

 SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *