Trpezlivátor

„Vedcom zo Slovenskej technickej univerzity sa podaril vyvinúť unikátny produkt – pracovne nazvaný „trpezlivátor“. Predstavili ho na otvorení centra aplikovaného výskumu v Nitre, kde nahrávala redaktorka Monika Ujlacká.

Monika Ujlacká, redaktorka: „Slovenskí vedci sa predstavili vynálezom, ktorý by mohol výrazne obmedziť hrozivú rozvodovosť na Slovensku či v západnom svete. Ide o svetový patent a záujem oň majú už teraz aj niektoré firmy. Projekt približuje Ivan Hudec, riaditeľ Ústavu prírodných a syntetických polymérov STU v Bratislave.“

Ivan Hudec, riaditeľ Ústavu prírodných a syntetických polymérov STU v Bratislave: „V zásade ide o zariadenie, ktoré kvôli výrobným tajomstvám zatiaľ bližšie nešpecifikovaným spôsobom spôsobuje u žien zreálnenie požiadaviek kladených na muža v domácnosti, či už z pohľadu rýchlosti, či kvality. Nejde o klasický utlmovák v zmysle Xanaxu, naopak, je výsledkom súbehu farmakologických a mechanických účinkov. Pevne veríme, že trpezlivátor sa ujme aj ako medzinárodné slovo a podobne ako Čapkov „robot“ vtlačí nezmazateľnú pečať do dejín ľudstva,“ uzavrel Hudec.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *