Prameň frustrácie

PARÍŽ – Manželka Chérifa Kouachiho, jedného z páchateľov útoku na redakciu satirického týždenníka Charlie Hebdo, odsudzuje čin svojho manžela, ktorý v stredu spoločne s bratom Saidom pripravil o život 12 ľudí. Uviedol to jeden z advokátov mladej ženy, Christian Saint-Palais.

Kouachiho ženu v sobotu po 72 hodinách strávených v policajnej väzbe prepustili na slobodu. Bola v skupine 16 osôb zadržaných v spojitosti s útokmi.

Podľa advokáta žena vyjadrila pobúrenie, šok a zdesenie nad násilnosťami, spáchanými bratmi Kouachiovcami a odsúdila ich. Vyjadrila tiež sústrasť pozostalým po obetiach útokov a ubezpečila, že zdieľa reakciu Francúzov a medzinárodného spoločenstva odsudzujúcich násilie.

Advokát spresnil, že jeho mandantka u manžela nikdy nevypozorovala žiadne náznaky, že by sa pripravoval na teroristický čin, iba že sa v zmienený deň niekde flákal. Uviedol, že jeho činom bola šokovaná.

„Môj, ako to môžem povedať už „EX“, sa síce volal Chérif, ale doma som bola šerif ja. Ani si neškrtol. Možno to bol ten dôvod, že mi všetky tieto tendencie ušli,“ zdôvodnila šokovaným novinárom príčinu jej prekvapenia novopečená vdova.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *