Útok v Kosove

Kosovská opozičná poslankyňa vypustila v úvode zasadnutia parlamentu v Prištine v rokovacej sále na kolegov slzotvorný plyn. Išlo už o druhý útok opozície slzotvorným plynom na zasadnutie parlamentu v jednom týždni.

Donika Kadajová-Bujupiová z opozičnej strany Aliancia budúceho Kosova tak konala vo chvíli, keď sa predseda parlamentu chystal otvoriť aktuálne zasadnutie. Zákonodarcov zo sály okamžite evakuovali. Ide už o druhý podobný incident v priebehu týždňa, uskutočnený na protest proti nedávno dosiahnutej dohode medzi Kosovom a Srbskom.

Kadajová-Bujupiová má ale k celému incidentu vysvetlenie. „Včera som varila jahni (albánska fazuľová polievka, pozn. SV). Vyšla mi ako z čítanky, prežrala som sa z nej dnes ako kus svine a dorazila som to kungullurom (výdatný tekvicový koláč, je práve v sezóne, pozn. SV). No… v lavici som si trocha potom zdriemla a nešťastie bolo na svete. Takže od mojich poslaneckých kolegov je to viac ako netaktnosť takto na nemilé faux pas upozorniť. Ak sa mi neospravedlnia, mojich 11 bratov zváži krvnú pomstu,“ uzavrela rozčúlená Donika.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *