Plavčan hovorí o najväčšej reforme školstva za 25 rokov

„Verím, že sa nám podarí spoločnými silami pripraviť najväčšiu reformu za posledných 25 rokov v oblasti výchovy a vzdelávania,“ povedal minister školstva Peter Plavčan za SNS v rozhovore pre TASR.

SV získal tajnú prílohu programového vyhlásenia vlády, ktorej odtajnené časti plánoval neskôr predstaviť minister učiteľom či odborárom.

Za hlavný problém školstva sa v dokumente považuje nevyvážená kvalita škôl, od základných po vysoké, v niektorých prípadoch sa dokonca v rámci jednej fakulty našli do očí bijúce rozdiely.

Spomína sa prípad dvoch politikov menovaných iba iniciálami R. K. a R. P., ktorí drali spolu školské lavice, no o sebe prakticky nevedeli, pričom ich spája štúdium na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Obaja svoje magisterské tituly končili v roku 1995 a obaja sú v politike dlho. Paradoxne však zatiaľ čo R. P. je prichytený pri tej najmenšej lži ako malý chlapec a robí všetko pre to, aby zo seba urobil blbca, R. K. je absolútny majster klamania a zavádzania do tej miery, že ho mnohí spolustraníci či novinári považujú za hlavu zločineckej skupiny.

Podľa ministra Plavčana je takýto stav naďalej neakceptovateľný a je žiaduce, aby študenti končili vzdelanie vyzbrojení približne rovnakými schopnosťami.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *