Konšpiračná prax

Minister vnútra prežíva ťažké chvíle. Kvôli stykom s podnikateľom Ladislavom Bašternákom a podivným bankovým prevodom má čo verejnosti vysvetľovať. Dvojka v Smere však mlčí aj v ďalšom prípade, ktorý sa objavil iba pred pár týždňami. Kaliňák sa totiž v dokumente o mafiánskom gangu z 90. rokov objavil na záberoch v chúlostivej situácii.

V dokumentárnom cykle Mafiáni v diele venovanom skupine pápayovcov sa objavili archívne zábery z vtedajších správ štátnej televízie. Konkrétne išlo o incident pred domom vtedajšieho opozičného poslanca Bélu Bugára. Mafiánsky klan mu mal dať najavo, kto je pánom v meste. Preto Bugárovi niekto hodil pred dom granát. Na záberoch je vidieť, ako celé miesto monitoruje polícia, vo vystrašenom dave však mohli diváci vidieť niečo zaujímavé. V družnom rozhovore totiž v nočnej hodine pár minút po nevydarenom atentáte zachytili kamery práve Kaliňáka s Bugárom. Súčasný minister vnútra však v tom čase o kariére v politike ešte ani nesníval. Bol koncipientom v advokátskej kancelárii, ktorá sa o pár rokov neskôr už pod iným menom zviditeľnila v kauze Tipos.

Aj preto sme sa zaujímali, čo robil Kaliňák na mieste činu, odpovede sme sa však nedočkali. Prekvapený našimi otázkami bol aj samotný Bugár, ktorý zaujal svoje nedávno naučené a úspešne osvojené pro-kaliňákovské stanovisko.

„Toto sú zasa nejaké konšpiračné teórie. Nízke, veľmi nízke, páni novinári. To, čo popisujete, je konšpiračná teória. Konšpiračných teoretikov je plno. No pán Kaliňák je konšpiračný praktik. Najlepší vo svojom odbore,“ objasnil Bugár.

SV

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *