Zbytočné otázky

Uplynuli mesiace, odkedy sa majitelia viacerých stavebných firiem rozhodli požiadať našu vládu o pomoc. Nedostali totiž zaplatené za práce, ktoré urobili na diaľniciach pre Váhostav Juraja Širokého, aj keď tomu štát za diaľnice zaplatil. Dokopy chce Váhostav zo zhruba 90-miliónových dlhov voči dodávateľom jednoducho vymazať aj 90 percent.

List poslali stavbári viacerým predstaviteľom štátu aj premiérovi Robertovi Ficovi ešte koncom minulého roka. Teraz dostali prvú odpoveď zástupcu Smeru, ozval sa im minister dopravy Ján Počiatek.

Počiatek v odpovedi vysvetľuje, že jeho možnosti, ako stavbárom pomôcť, sú minimálne. Máme tu totiž súdy, do rozhodovacích právomocí ktorých nemôže štát zasahovať.

Na otázku, ako potom myslel premiér Fico vetu, že v prípade Gabčíkova vláda „tlačila na súdy“, Počiatek odvetil, že nemieni odpovedať na hypotetické otázky.

Na otázku, aké sú podľa neho hypotetické otázky, odpovedal: „Všetky.“

A tak je to správne.

SV

Celý článok odznova si môžu prečítať predplatitelia prémiového obsahu SV. Pozrite si ponuku balíčkov prístupu na čítanie odznova na www.slobodnyvysierac.com, teraz už od 1 centu na 10 rokov. Kto nie je ochotný platiť za nemejnstrímové informácie v piáno-kvalite, môže si ich prečítať zadarmo.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *