Krst

2. júla 2014 sa v bratislavskej ZOO narodili dve mláďatá pandy červenej (Ailurus fulgens). Matkou je samica Coco narodená 25. júla 2010 v ZOO Záhreb, Chorvátsko, otcom je samec Pung, narodený 23. júna 2010 v Parc Paradise Cambron-Casteau, Belgicko. Bratislavská zoologická záhrada je jediná na Slovensku, ktorá pandy červené chová a úspešne tento druh rozmnožuje.

Tento víkend bude pre pandy slávnostný, keďže sa udeje krst zvieratiek a ich oficiálne uvedenie do života. Krstnými otcami roztomilých zvieratiek budú poslanci Smeru Ľuboš Blaha a jeho kolega Otto Brixi. S ponukou na účasť neváhali: „Okrem toho, že červená je farbou sociálnej demokracie a revolúcie, mňa ponuka oslovila aj tým, že do ZOO chodím rád, mám to tam z NR SR na skok. Okrem toho som mal v mladosti prezývku „zoologická záhada“, takže týmto akoby sa mi vrátila mladosť. Želám pandám veľa zdravia a aby vyrástli do sveta bez vojen a konfliktov,“ nezaprel srdce sociálneho demokrata Blaha.

Čo motivovalo jeho kolegu Brixiho, sa nám zistiť nepodarilo, avšak zdroje jemu blízke nám tvrdili, že v mladosti mal prezývku temer totožnú s menom pandej matky.

SV

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Zadaj správny výsledok: *